(Image: antoniodiaz / Shutterstock )

6 tips för ensamstående föräldrar som vill börja med onlinedejting

Onlinedejtingens värld passar även dig med barn. I den här artikeln får du veta vad du bör fokusera på för att hitta din ideala partner.

Det kan vara svårt för ensamstående föräldrar att hitta rätt partner.

Många gånger misslyckas sökandet på grund av tidsbrist. Varje mamma och pappa behöver förstås ta hand om de små i första hand!

Onlinedejting är därför en perfekt lösning: det låter föräldrar söka ny partner i egen takt och utan någon som helst tidspress.

1. Håll aldrig dina barn hemliga!

Många singlar tror att de aldrig kommer att få en chans att hitta rätt partner om de redan har barn. Därför har de en tendens att inte nämna de små i sina profiltexter.

Det här är dock ett stort misstag. Sanningen kommer alltid fram, förr eller senare.

Potentiella partners ser ofta sena ”avslöjanden” som ett tecken på bristande tillit. Det gör att de alltid känner misstro, vilket självklart inte bådar väl för långvariga relationer.

2. Sök efter likasinnade personer

Även om den söta blondinen eller den vältränade idrottaren verkar vara perfekta kandidater bör du redan från början vara tydlig med att du söker någon som gillar barn.

I förälskelsens början svävar man på rosa moln och många singlar tror att de kommer lyckas fånga en restokig frihetsälskare och förvandla hen till en familjemänniska.

Försöken misslyckas nästan alltid och besvikelsen går då knappast att undvika.

Fokusera därför på personer som redan har barn, eller som kan se sig själva i ett mer familjeorienterat liv.

(Image: maxriesgo / Shutterstock )(Image: maxriesgo / Shutterstock)

3. Ge inte barnen för mycket utrymme

I motsats till singlar som håller barnen hemliga finns det också singlar som fokuserar för mycket på barnen.

Deras profiler är fulla av bilder på barnen eller hyllande beskrivningar av de små.

Det är naturligt att älska sina barn och att vilja berätta om dem. Men om du redan från början visar att barnen alltid kommer i första hand kan de som besöker din profil bli avskräckta och avstå från att ta kontakt.

Därför bör du alltid sikta på att finna en hälsosam balans som passar just dig.

4. Avsätt tid för din onlinedejting

Passar du på att checka  inkorgen under de stunder du har fritt mellan strykningen, matlagningen och läxläsningen? Varför inte? Dessa korta pauser ger dig tillräckligt med tid till att besvara ett meddelande, eller hur?

Tyvärr är det här ingen bra strategi om du vill lära känna en potentiell partner. Avsätt därför tillräckligt med tid för att kunna skriva utförliga och känsloladdade meddelanden i lugn och ro.

Det bästa är om dina barn är i skolan eller sover när du gör detta, så att du kan koncentrera dig helt och hållet på din virtuella partner.

5. Visa ditt rätta jag

Du är inte bara mamma eller pappa. Du är en människa med egna mål, intressen och begär.

Detta innebär att du inte enbart bör skriva om dina barn, särskilt inte i början. Kom ihåg att det här tipset gäller även om den du pratar med också har barn.

Visa vem du är när du inte bara har rollen som ansvarsfull förälder.

(Image: Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock )(Image: Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock)

6. Försök inte att hitta en ny mamma eller pappa åt ditt barn

Du bör vara tydlig med vad du söker hos en potentiell partner. Hen måste få växa in i sin nya roll som förälder så smidigt som möjligt så att inget står i vägen för ett lyckligt familjeliv.

Du bör inte säga att du söker en slags ersättare åt barnets andra förälder. I första hand är du trots allt ute efter en kärleksfull partner, inte en barnflicka som stannar kvar för alltid.

Var tydlig med att närhet är mycket viktigt för dig!

Sammanfattning: även ensamstående föräldrar kan lyckas med onlinedejting

Bara för att du är ensamstående förälder betyder inte detta att du måste vara ensam. Även om du inte har ett flexibelt schema kan onlinedejting vara ett perfekt sätt att lära känna nya människor.

Genom att följa några grundläggande regler kan vem som helst ha en god chans att hitta sitt livs stora kärlek. Att fokusera för mycket på barnen är precis lika fel som att tro att alla personer är lämpade för ett harmoniskt familjeliv.