(Image: Syda Productions / Shutterstock )

5 tips för en framgångsfull dejtingprofil online

Följ tipsen nedanför för att hitta rätt partner med den optimala dejtingprofilen.

Det spelar ingen roll om du hittar ditt livs kärlek eller om du bara letar efter en flirt. Du bör introducera dig själv på ett så intressant sätt som möjligt.

Det är viktigt att skapa en profil som får dig att stå ut från alla andra, men som samtidigt lyckas utstråla naturlighet och ärlighet.

1. Glöm aldrig profilbilden

Profiler utan en profilbild blir alltid förbisedda på dejtingsidor, då alla vill se vem de pratar med innan de tar steget och söker kontakt.

Profilbilder spelar därför en viktig roll, och behövs väljas med omsorg.

Bilden bör inte vara äldre än två år, och bör visa dig som välvårdad och i en naturlig position.

Snapshots av dig i vågad klädsel på den senaste festen är absolut tabu. Detsamma gäller bilder på ditt husdjur eller din bil.

Selfies framför spegeln, som förmodligen tagits med en dålig mobilkamera, är lika ogynnsamma som en bild på ditt husdjur eller din bil.

(Image: oneinchpunch / Shutterstock )(Image: oneinchpunch / Shutterstock)

2. Inga lögner eller överdrifter

Alla gillar att framstå som yngre, smalare eller blondare. Sanningen kommer dock alltid fram, senast på den första dejten.

Om du inte vill framstå som en skojare eller skrytsam så borde du hålla dig till sanningen.

Om du är lite kramgod eller tappar hår? Det är bättre att vara ärlig rörande dina brister än att bli påkommen med lögner.

Folk som är ärliga och accepterar sina brister, och som kan bjuda på sig själva, ses ofta som öppnare och mer behagliga. Perfekta individer kan å andra sidan vara skrämmande för sökande.

3. Sätt inte ribban för högt

Undra inte varför du inte får några mejl om informationen rörande din drömpartner. Det kan vara så att din profil är för orealistisk.

Dina krav borde vara realistiska, men överdriv inte. Du får såklart berätta om egenskaper och drag som du tycker är viktiga hos en person. Det gäller även de hobbies som du skulle vilja att din framtida partner har, för att skapa en gemensam grund att stå på.

Vi rekommenderar att du inte söker efter personer baserat på inkomstnivå eller drömkropp. Dessutom ska ditt sätt att prata aldrig dig att låta arrogant.

4. Välj ett bra användarnamn

Ditt användarnamn berättar en hel del om dig, och du bör därför välja det med omsorg.

Om du nämner dig själv “glamorösa tösen” eller “den hungriga vargen” så kan du ge folk fel intryck. Det kan därmed resultera i att du attraherar folk som inte alls matchar dig.

Viktigt: Ditt användarnamn bör associeras med positiva och lockande saker.

Om du har svårt att komma på en idé kan du helt enkelt välja en kombination av ditt namn, födelsedatum, och din bostadsort. Det är mycket bättre än att ha ett namn som inte alls passar dig.

(Image: baranq / Shutterstock )(Image: baranq / Shutterstock)

5. Framhäv dina intressen och preferenser

I de flesta fallen så framhäver folk inte kategorin “hobbies” tillräckligt.

Om du bara skriver “att läsa” och “att lyssna på musik” så kan du ge ett tråkigt intryck. Det är såklart bra att berätta om din passion för att läsa och lyssna på musik, men försök att göra ditt bästa. Beskriv dina hobbies på ett så intressant sätt som möjligt.

“Jag läser just nu Paolo Coelho och är helt fascinerad” eller “Eminems konsert var verkligen kul” låter mycket roligare och är mer inbjudande. Intressanta beskrivningar av intressen hjälper även användare att hitta ämnen som de kan diskutera.

Slutsats: Hitta den perfekta partnern genom att ha en bra och kreativ profil

Var noggrann när du skapar din profil.

Dåligt genomtänkta uttalanden eller ogynnsamma foton kan snabbt leda till att du attraherar fel grupp av människor eller ingen alls.

Att visa profilen för en nära vän kan därför vara hjälpsamt.

Närstående är oftast de bästa domarna, som kan avgöra om text och bilder reflekterar en användares personlighet.