(Image: g-stockstudio / Shutterstock )

5 tips för att ta kontakt vid internetdejting

Så här skriver du ett första meddelande som garanterat kommer att fånga mottagarens uppmärksamhet.

När det gäller onlinedejting kan det vara riktigt läskigt att klicka på ”skicka” eller svara för första gången när din nätpartner ringer.

Att ta kontakt kan kännas mycket nervöst och denna nervositet blandas med både spänning och pirr i magen. I de allra flesta fall lönar det sig att stå ut eftersom alla dessa jobbiga känslor leder till en belöning om rätt stämning infinner sig. Det finns dock en del tricks du kan ta till för att underlätta saker och ting.

1. Våga ta risker

Är du rädd för att uttrycka dig klantigt? Om det hindrar dig från att skicka ett meddelande till någon som har lyckats fånga din uppmärksamhet riskerar du att gå miste om några av livets bästa ögonblick.

Kom ihåg att inget farligt händer om hen inte svarar. Om du däremot får ett svar kanske du har en god chans att börja flirta lite online, eller kanske till och med något mer.

2. Ha tålamod

Även om det numera bara tar några sekunder att skicka och svara på meddelanden så glöm inte bort att ha tålamod.

Alla kan inte svara direkt. Den du skrivit till kanske också är rädd för att ta kontakt, eller kanske har hen svårt för att uttrycka sig. Var därför tålmodig. I de flesta fall lär du bli glad att du väntat.

(Image: Rawpixel.com / Shutterstock )(Image: Rawpixel.com / Shutterstock)

3. Visa att du är nervös

Kort sagt kan man säga att ju tråkigare dina meddelanden är, desto sämre chans har du att lyckas.

Är du osäker på vad du vill säga eller vilka samtalsämnen som passar bäst? Var inte rädd för att berätta det för din partner. Det gör att pressen på er båda minskar. Det skapar dessutom sympati.

  1. Läs på!

Visa redan från början att du inte bara tar kontakt på grund av en snygg profilbild. Visa att du är intresserad av själva personen, bland annat genom att läsa igenom hens profil och referera till denna i ditt meddelande.

Fundera ut ett bra sätt att avsluta meddelandet, där du artigt men bestämt berättar att du gärna vill ha ett svar.

5. Visa intresse, men ställ inte för många frågor

Om du ställer frågor redan från början uppfattas du som uppmärksam och intresserad, men det finns en risk att du går över gränsen.

Många personer avskräcks när de får för många frågor. Det kräver ju trots allt en större ansträngning att svara på ett meddelande som är fullpackat med frågor! Använd istället den information som redan finns tillgänglig för att ta reda på vad ni har gemensamt, men också för att lära känna varandra bättre.

Du kan skriva något i stil med ”Jag såg att du spelar gitarr och ville gärna ta kontakt eftersom jag själv börjat ägna mig mer och mer åt musik de senaste åren …”

(Image: Ditty_about_summer / Shutterstock )(Image: Dittyaboutsummer / Shutterstock)

Sammanfattning: skriv kort och originellt, men samtidigt känslosamt.

Använd inte tomma fraser som “vill gärna ses så skriv tillbaka” i ditt första meddelande. Det funkar nästan aldrig.

Ta dig istället tid till att skriva några meningar (max 300 ord) där du berättar varför du vill prata med personen, vad som fångat ditt intresse, och berätta lite om dig själv (personlighet, hobby, yrke etc.).

Om du visar ett ärligt och genuint intresse och lyckas hitta rätt tonläge kommer du nästan säkert att få svar på din första kontakt.