(Image: Monkey Business Images / Shutterstock) )

4 vanliga misstag som bör undvikas vid gaydejting

Gaydejting kommer med en rad fällor så se till att undvika dem.

Är du en kille som vill dejta andra killar? I så fall är det bäst att ligga i framkant genom att undvika dessa vanliga misstag.

Dejting är svårt, och det kan vara ännu jobbigare för HBTQ-män. Det finns flera dejtingsajter som är anpassade för HBTQ-personer, men detta kan faktiskt göra det ännu svårare att hitta en själsfrände bland alla dessa webbsidor. Om du vill hitta rätt är det viktigt att undvika följande vanliga misstag.

1. Avslöja inte en annan persons sexuella läggning av misstag!

Det här tipset handlar inte om att du ska dölja den du är. Tvärtom, du ska absolut vara dig själv! Du måste dock komma ihåg att du inte vet vad din partner har för erfarenhet. Låt honom ta det i sin egen takt, speciellt om han är den som har valt mötesplats. Om din partner ännu inte har kommit ut är ett av de största misstagen du kan begå att avslöja hans hemlighet. Det här kan kännas riktigt svårt, men det är något ni måste prata om redan vid er första dejt.

2. Det här är inte Grindr

Det finns ett hemskt rykte om män som söker män som går ut på att varje första dejt är något slags förspel. Vare sig du själv har upplevt det här eller inte spelar ingen roll - du vet ju faktiskt inte vad din dejtpartner har haft för tidigare erfarenheter. Behandla varje dejt som just en dejt, inte som ett slags förspel. Vad som sker efter dejten är helt upp till er, men låt dig inte smittas av förväntningar om omedelbar intim kontakt.

(Image: wavebreakmedia / Shutterstock )(Image: wavebreakmedia / Shutterstock)

3. Undvik nätverk

Ett frustrerande inslag inom gaydejting är att det ofta bildas underliga nätverk. Ibland beror det på att man bor i ett litet samhälle. Andra gånger är det lättare att bara hålla sig inom samma grupp. Det kan dock vara en bra idé att försöka nå ut och träffa helt nya människor. Tanken att det finns trångsynta grupper som byter partner fram och tillbaka är inte alltid en klyscha. Det är däremot alltid en dålig idé. Försök hitta en dejtingtaktik som får dig att må bra. På så sätt ger du dig själv chansen att hitta en bättre partner.

4. Håll dig fri från fördomar

Om du använder dejtingsidor som riktar sig till män som söker män kan du dra vissa slutsatser redan från början. Att vara homosexuell är en mycket personlig upplevelse som skiljer sig från människa till människa. Om du av någon anledning vill slippa undan en nätpartner kan du vara säker på att hans upplevelse av er dejt förmodligen varit väldigt lik din egen. Sanningen är att alla har olika erfarenheter av att vara homosexuell, av att komma ut och hantera sin omgivning. Därför bör du alltid hålla dig fri från fördomar.